Robbant a brojlertermelésben az orosz húsóriás

Forrás: Getty Images
Több mint évi egymillió tonnára növeli brojlerhús-termelését Oroszország egyik legnagyobb hús- és hústermékgyártója, a Cherkizovo-csoport

A Healthy Farm vállalkozásainak felvásárlásával 23 százalékkal, élősúlyban évi több mint 1 millió tonnára növeli a brojlerhús termelését Oroszotrszág meghatározó hús- és hústermékgyártója, a Cherkizovo-csoport – írta meg a társaság közlésére alapozva az Euromeatnews. A cég 2021 végén 813 ezer tonna brojlerhúst tudott előállítani.

A Healthy Farm vállalkozásaira kiírt aukciót december 20-án nyitotta meg az Orosz Aukciós Ház. A győztes az APK Mikhailovsky lett, amelyik a Cherkizovo-csoport része, amely előzetesen megkapta az Oroszországi Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat előzetes jóváhagyását.

A felvásárolt vállalkozások évente 120 ezer tonna baromfihús előállítására képesek élősúlyban, valamint széleskörű továbbfeldolgozási termékek előállítására.

Köztük van egy takarmánygyár is, amelynek kapacitása évi 240 ezer tonna termék.

A Cherkizovo Csoport a csirkehús, pulyka, sertéshús, húskészítmények piacának egyik vezető szerepet tölt be, és az Orosz Föderáció legnagyobb takarmánygyártója is. A fő részvényes a Cherkizovo alapítójának családja, Igor Babaev. A spanyol Grupo Fuertes a cég 11,12 százalékát birtokolja.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink