A Cherkizovo felvásárolja az orosz Krasznobort

Forrás: MW-arhív
Fotó: Pezzetta Umberto
A Cherkizovo Group felvásárolja a harmadik legnagyobb orosz pulykatermelőjét, a Krasnobort.

A Cherkizovo Group megállapodást kötött a Krasnobor CJSC megvásárlásáról. A tranzakció összege az adósságot figyelembe véve 1,9 milliárd rubelt tesz ki. Ez a felvásárlás megerősíti a Cherkizovo pozícióját a pulykatermékek gyorsan növekvő piacán, és jó szinergiát biztosít a Csoport által a Tula régióban felépítendő új húsfeldolgozó vállalatokkal – közölte a tranzakcióval kapcsolatban Cherkizovo.

A Cerkizovo csoport tagja, az LLC „APK Mikhailovsky” megállapodásokat írt alá a CJSC Krasnobor tulajdonosaival a vállalat részvényeinek megvásárlásáról. A részvények 57,7%-ának eladója a Russia Partners alap, 24,5%-ot a Krasnobor alapítója, Arkagyij Levin ad el, a fennmaradó 17,8%-ot a kisebbségi részvényesektől vásárolják meg. Az üzletet már jóváhagyta az orosz FAS.

A Krasnobor 100 százalékának megvásárlására irányuló tranzakció 1,9 milliárd rubeles összege tartalmazza a vállalat 600 millió rubel összegű adósságkötelezettségét is. A 2000-ben alapított Krasnobor vállalatnak pulykatartásra és feldolgozásra szolgáló telephelyei vannak a Leninszki és Novomoskovszkij járásokban. A „Krasnobor” márkanév alatt termékek széles skáláját állítanak elő.

A Cherkizovo Group Oroszország legnagyobb húsipari termékgyártója. A vállalat a csirkehús, a sertéshús és a húsfeldolgozási termékek piacán az első öt vezető között van. A Cherkizovo Group részvényeivel a moszkvai tőzsdén (MOEX) kereskednek.

A Cherkizovo 2021 első félévi IFRS szerinti nettó nyeresége 62,3%-kal 13,45 milliárd rubelre nőtt az egy évvel korábbi 8,28 milliárd rubelről. A korrigált nettó nyereség 48,1%-kal 5,35 milliárd rubelre nőtt a korábbi 3,6 milliárd rubelről. A bevétel 20,6%-kal 73,06 milliárd rubelre nőtt 60,58 milliárd rubelről, a bruttó nyereség 27,4%-kal 23,79 milliárd rubelre 18,67 milliárd rubelről, a korrigált EBITDA 6,8%-kal 11,03 milliárd rubelre 10,33 milliárd rubelről.

A Cherkizovo moszkvai székhelyű orosz élelmiszeripari vállalat, a legnagyobb orosz húsfeldolgozó cég, amelynek fő profilja a baromfi és a sertéshús előállítás és feldolgozás.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink