Akár 150 ezer eurót is lehet nyerni pilot-projektekre

Fotó: Kállai Márton / Szabad Föld
Új pályázati felhívást hirdettek meg az agrár-élelmiszeripari ágazatban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások, közép- és felsőfokú oktatási intézmények, valamint kutatóintézetek részére a H2020 programból finanszírozott DEMETER-projekt keretében.

A DEMETER-projekt új, DEPLOY elnevezésű felhívása

maximum 150 000 euró összköltségvetésű, 2-3 partner által megvalósítandó, a gazdálkodók igényeire épülő pilot projekteket finanszíroz

– közölte honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A felhívás célja, hogy növelje a DEMETER-projekt eredményességét azáltal, hogy kis konzorciumokat támogat új, nagy értékű kísérleti projektek létrehozásában. Ezek a kísérleti projektek a DEMETER módszertanok és technológiák alkalmazására fognak összpontosítani, a gazdálkodók egyértelmű igényeinek kielégítését tartják szem előtt, különös tekintettel a DEMETER kísérleti projektekben nem képviselt EU földrajzi régiókra, így Magyarországra is. A DEMETER-projekt keretében jelenleg 20 pilot projekt fut, melyek megtekinthetők a https://h2020-demeter.eu/pilots-overview/ weboldalon, és amelyek példaként szolgálhatnak a potenciális pályázók számára.

A felhívás célja, hogy gazdálkodók konkrét igényeinek kielégítése, és a DEMETER-projekt valamely fő kihívásának vagy célkitűzésének – úgymint a tudásmegosztás, optimális adatelemzés, piaci korlátok leküzdése, interoperabilitás, információs modellezés, felhasználó-orientált megoldások, adatok tulajdonjoga, benchmarking tevékenység – való megfelelés.

Pályázhatnak:

  • mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k),
  • közép- és felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek és egyéb non-profit kutatóintézetek

A DEMETER – DEPLOY felhívásra a pályázatokat az F6S platformon (https://www.f6s.com/demeter-open-call-2-deploy/apply) keresztül lehet benyújtani. 2022. február 16-a 17 óráig.

A felhívással kapcsolatos további információkat ezen a weboldalon is elérhetik, illetve további információkhoz juthatnak a 2022. január 11-én 11.00 órától megrendezésre kerülő információs webinár keretében: https://www.f6s.com/demeter-open-call-2-deploy-webinar/about.

Szerző: Pók Zóra / NAK

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink