Okos műszaki megoldásokkal foglalkozó új mesterszakot hirdet a MATE

Új agrár-műszaki rendszermérnök mesterszakot indít a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, melyre agrárképzési területen szerzett alapdiplomával lehet felvételizni, 2024. február 15-ig.

A korszerű agrárgazdaság ma már elképzelhetetlen a mindennapi életünkben is megtalálható okos műszaki megoldások, a digitalizáció nélkül. Elsősorban ezekről a technológiákról, eszközökről szól a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) által alapított új agrár-műszaki rendszermérnök mesterképzési szak, amely elsősorban az agrárképzési területen alapdiplomával rendelkezők számára szól.

Új agrár-műszaki rendszermérnök mesterszakot indít a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, melyre agrárképzési területen szerzett alapdiplomával lehet felvételizni, 2024. február 15-ig. A képzésre – a MATE felvételi eljárásban meghirdetett további szakjaihoz hasonlóan – a felvi.hu E-felvételi rendszerében lehet jelentkezni.

A 3 féléves új képzés elsősorban az agrárdigitalizáció, a termelésben megjelenő mesterséges intelligencia megoldások, a korszerű mezőgazdasági géprendszerek, valamint a műszaki, technológiai, adattudományi, menedzsment és gazdaságtani ismeretek terén bővíti a hallgatók agrártudományi alapismereteit.

A képzés sikeres elvégzése után a végzettek alkalmassá válnak agrárgazdaságok irányítására, műszaki és/vagy gazdasági rendszerfolyamatok, illetve vállalati projektek menedzsmentjének kialakítására és működtetésére, vagy akár kutatási és innovációs tevékenységek végzésére is. A tudományos élet iránt érdeklődők pedig a doktori képzésben is folytathatják tanulmányaikat.

A képzésre a növénytermesztő mérnöki, a természetvédelmi mérnöki, a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, a vidékfejlesztési agrármérnöki, az állattenyésztő mérnöki, a mezőgazdasági mérnöki és a vadgazda mérnöki alapképzési szakokon végzettek jelentkezését várja a MATE.

A felvételihez szükséges információkat a MATE honlapján találhatják meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink