Nagyot nőtt a MATE népszerűsége a felvételizők körében

Forrás: MATE
Minden eddiginél többen nyújtották be jelentkezésüket a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) képzéseire – közölte az egyetem.

Idén 8388 fő jelentkezett a MATE képzéseire, ami több mint 40 százalékos emelkedést jelent a tavalyihoz képest. „A most látható kimagasló érdeklődés kiválóan bizonyítja, hogy a MATE-t érintő fejlesztések miatt a felvételizők körében megnőtt a bizalom modellváltó intézményünk iránt. Az egyetem teljes megújítását célzó törekvéseinket az is egyértelműen visszaigazolja, hogy erősödtek a partneri kapcsolatok, a campusokon 10 milliárdos nagyságrendben zajlanak a felújítások és minden mérvadó nemzetközi rangsorban erősítettük pozíciónkat a tavalyi esztendőben, amely tendencia céljaink szerint a 2023-as esztendőben is folytatódik” – emelte ki Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

A mezőgazdasághoz és az élelmiszeriparhoz kötődő képzések népszerűsége közel 30 százalékkal nőtt, de rendkívül keresettek a MATE pedagógiai képzései is, melyekre mintegy 80 százalékkal többen jelentkeztek, mint tavaly.

Az első helyes jelentkezőket tekintve 33 százalékos emelkedés tapasztalható: míg tavaly 3220 fő, addig idén 4284 fő nyújtotta be jelentkezését első helyen valamely felsőoktatási szakképzésre, illetve az osztatlan, az alap- és mesterszakokra.

Az agrár- és élelmiszertudományi képzésekre 3450 fő, a művészeti és művészetközvetítési képzésekre 499 fő, a gazdasági és társadalomtudományi képzésekre 2426 fő, a környezettudományi és természetvédelmi képzésekre 673 fő, a pedagógus és bölcsészettudományi képzésekre 848 fő, a műszaki és informatikai képzésekre pedig 1208 fő jelentkezett az idei normál felvételi eljárásban, vagyis nemcsak az agrárképzések, de a MATE minden más szakterületének képzései iránt is nőtt az érdeklődés.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink