Újra lesznek földárverések, több mint húszezer hektárt hirdetnek meg

Fotó:  Lang Róbert / Somogyi Hírlap
A kis – és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását támogatandó a tíz hektárt meghaladó állami földrészleteket értékesítik – közölte az agrártárca.

z állami földek értékesítésének folytatása keretében mintegy 22 ezer hektár állami földterületet hirdetnek meg, több ütemben. Az első ütemben több mint 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét, legelő művelési ágú földrészletet kínálnak megvételre. Az árverési hirdetmények kifüggesztése péntektől az NFK honlapján elérhető.

Az árverésekre június 22-e és 2023 július 14-e között kerül sor. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében. Az árverésre kijelölt ingatlanok adatait, valamint a regisztráció illetve az árverés időpontját, helyszínét tartalmazó árverési hirdetményt a Kormányhivatalok vármegyei és járási hivatali helyiségeiben, illetve az árverések helyszínein is kifüggesztik, továbbá a Kormányhivatalok honlapján, valamint a vármegyei és a helyi sajtótermékekben is közzéteszik – áll az Agrárminisztérium közleményében.

A tárca arra is felhívja a figyelmet, hogy a Nemzeti Földalapba tartozó földrészletek hasznosításának részletes szabályairól szóló kormányrendelet 2023. május 15-én hatályba lépett módosításával megváltoztak az árverési eljárás egyes részletszabályai.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink