Rangos egyetemi kitüntetést kapott a hazai ökogazdálkodás vezéregyénisége

Az alma mater érdekében végzett kiemelkedő szolgálatáért WittmannAntal-díjjal tüntette ki Dr. Roszík Pétert Mosonmagyaróváron a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara. Az elismert szakembert a legtöbben a hazai biokultúra érdekében végzett öt évtizedes kutató, minősítő és agrokulturális munkájáról ismerik.

A címzetes egyetemi docens emellett korábban 18 éven át sikeresen irányította a Magyar Agrárkamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezetét, és meghívott oktatóként, vizsgabizottsági tagként rendszeresen részt vett a kar életében. A hazai ökológiai gazdálkodási szakterület egyik úttörőjeként és legelismertebb szaktekintélyeként jelentős szerepet játszott az EU-konform bio / környezetbarát agrár- és élelmiszertermelő technológiák kialakításában és fejlesztésében. Roszík Péter immár közel öt évtizede áll szakmai-közéleti tevékenységével – hazai és nemzetközi szinten is elismert gyakorlati és elméleti szakemberként – az ökológiai gazdálkodás magas szintű gyakorlati művelése, oktatása és kutatása és – nem utolsó sorban – szervezése szolgálatában.

A Wittmann Antal-díjat azok az agrárszakemberek kaphatják, akik amellett, hogy sokat tettek óvári gazdász hagyományok őrzéséért és ápolásáért, egész életművükkel, az egyetemhez közvetlenül nem köthető tevékenységükkel is kimagaslót és maradandót alkottak a hazai agrárium területén.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink