Sonkában a katalánok is otthon vannak

2019. április 16. – A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén harmadik alkalommal szervez tanulmányutat az európai szinten vezető húsipari kutató és oktató intézménybe a katalán IRTAmonellsi intézetébe 2019. május 29-31. között pácolt sonkakészítmények témájában.

A folyamatosan változó piaci és fogyasztói igények komoly kihívást jelentenek az élelmiszer-előállítók számára. A versenyben elengedhetetlen a felhasználható alapanyagok és azok kombinálhatóságának, valamint a technológiai módszerek és folyamatok átfogó ismerete. A hazai előállítók versenyképességének támogatása érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a katalán IRTA (Research &TechnologyFood&Agriculture) monellsi intézetében 2019. május 29-31. között 3 napos gyakorlati tanulmányutat szervez sonkatermékek témájában, a húsiparban, illetve a készítmények gyártásában tevékenykedő tagjai számára. A program elméleti és gyakorlati részeket egyaránt tartalmaz. Bemutatják a különböző alap- és segédanyagokat, s technológiai lépéseket, illetve az Intézet kísérleti üzemében pácolt sonkák készítésére is lehetőség nyílik. A csoportos program minimum 10, maximum 12 fő kamarai tag részvételére ad lehetőséget.
A tanulmányút részvételi költségét, amely tartalmazza az oktatási segédanyagokat, a napközbeni étkezéseket (kávészünet, ebéd), valamint a repülőtér és az IRTA közötti transzportot a kamara fedezi a jelentkezők számára. Az utazás során felmerülő egyéb költségek (repülőjegy, biztosítás, szállás, reggelin és ebéden kívüli étkezések) a résztvevőket terhelik. A képzés nyelve angol, a nyelv minimum értési szintű ismerete szükséges (tolmácsolásra lehetőség nincs). A jelentkezés során előnyben részesülnek azon tagjaik, akik eddig még nem vettek részt spanyolországi tanulmányúton.
A részletes programterv a NAK portálon olvasható, illetve további információ a szucs.viktoria@nak.hu elektronikus elérhetőségen kérhető.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink