A NAGISZ Csoporttal kötött duális képzésről szóló megállapodást a Debreceni Egyetem

A magyar mezőgazdaság meghatározó szereplőjével, a NAGISZ Csoporttal kötött duális képzésről szóló megállapodást a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A speciális képzésre augusztus végéig jelentkezhetnek azok a mesterszakos hallgatók, akik a több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező innovatív cégnél szeretnék gyakorlatukat, azaz a képzési idejük felét eltölteni.

A NAGISZ Csoport évek óta szoros kapcsolatot ápol a Debreceni Egyetemmel. A cég gyakornoki programjában már eddig is rendszeresen vettek részt a Gazdaságtudományi Kar hallgatói, tízből nyolcan pedig diplomaszerzés után munkát is vállaltak a NAGISZ Csoportnál – adta hírül a Debreceni Egyetem.

Az agrárnagyvállalat tavasszal írt alá stratégiai együttműködési megállapodást az intézménnyel, melyben a szakma nemzetközi versenyképességének támogatása érdekében közös kutatási célok meghatározását, oktatási anyagok kidolgozását, szakmai rendezvények szervezését, valamint pályázati projektek megvalósítását tervezték.

Ennek részeként dolgozták ki annak a duális képzésnek a keretrendszerét is az egyetem Gazdaságtudományi Karával, amelyre a kedvező tapasztalatok miatt egyre nagyobb igény jelentkezett mindkét fél részéről. A részletekről a Farmer Expón állapodtak meg.

– Hallgatóink az egyetemi tanulmányaik mellett releváns szakmai gyakorlatot szerezhetnek egy több mint 70 éves múlttal rendelkező cégnél úgy, hogy a nappali tagozatos hallgatói lét minden előnyét élvezhetik. A vállalat az agrármérnöktől a közgazdászokig szinte valamennyi mesterszakunkról fogad gyakornokokat, akik később jó eséllyel állást is kapnak majd a társaságnál – hangsúlyozta a duális képzésről szóló megállapodás aláírásán Fenyves Veronika dékán.

A teljes hírt itt olvasható.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink