Saját gyümölcsöskertről álmodik egy Bács-Kiskun megyei óvoda

A Tesco “Ön választ, mi segítünk” pályázatának keretében most bárki segíthet nekik abban, hogy megvalósíthassák az elképzelésüket.

Az áruházlánc évek óta működteti a helyi közösségeket segítő, közösségépítő, környezetszépítő, illetve felzárkóztató, fejlesztő programokat megvalósító pályázatát, aminek keretében az elmúlt években több tízmillió forintnyi támogatást osztott szét összesen 168 civil szervezet, például a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány között. Így nem meglepő, hogy a vásárlóknak idén is lehetőségük van arra, hogy a vásárlásuk után kapott zsetonokkal egy számukra szimpatikus kezdeményezést támogassanak. Bács-Kiskun megyében például a Kunpeszéri Napközi-otthonos Óvoda számít a zsetonokra, ugyanis célul tűzték ki maguk elé, hogy az óvodaudvar már meglévő zöldséges- mellé egy gyümölcsösöskertet is kialakítanak.

“Egy 700 lelket számláló település kicsi óvodája vagyunk – nagy tervekkel. Közös munkával rezisztens, őshonos gyümölcsfajtákat és bokrokat szeretnénk telepíteni udvarunkra, ezzel is segítve a gyerekek egészséges táplálkozását, a környezeti nevelésüket és a fenntarthatóságot. Megtanítani őket arra, hogy hogyan gondozzák a fákat, és amikor eljön a betakarítás ideje, örömmel fogyaszthatják a friss, saját maguk által termelt gyümölcsöt” – írják pályázatukban, amihez kapcsolódóan még egy videót is forgattak.

A dabasi, ráckevei, kunszentmiklósi, kiskunlacházai Tescóban való vásárlás után tehát érdemes lesz megkeresni a zsetongyűjtő dobozok valamelyikét, és február közepéig “leszavazni” rájuk, mert ezáltal is tehetünk egy zöldebb világért.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink