Meghosszabbítható a tejágazati állatjóléti támogatás

Fotó: Laufer László / Dunántúli Napló
Egy évvel, jovő év végéig hosszabbítható meg a tejágazati állatjóléti támogatás. Az igényeket február 22-éig kell rögzíteni.

Benyújtható a Magyar Államkincstár által üzemeltetett elektronikus ügyintézési felületen a VP3-14.1.1-16. „A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás” pályázati felhívás újabb egy évvel történő meghosszabbítására irányuló kérelem – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A kérelem benyújtására 2022. február 22-e éjfélig van lehetőség, a határidő elmulasztása pedig jogvesztő hatályú.

A lehetőség minden érintett pályázó számára fennáll, akár 2016-ban, akár 2017-ben kezdődött számára az öt éves támogatási program. A 2016. május 1. naptól kezdődő időszakban szerzett jogosultságokat már 2021-ben meg kellett hosszabbítani, így hat évre módosult a kötelezettségvállalás időtartama. A jelenlegi hosszabbítási kérelem beadását követően a 2016-tól kezdődő kötelezettségvállalások 7 évre, a 2017-től kezdődőek pedig 6 évre módosulnak, így egységesen 2023. április 30. napjáig tartanak. A kérelem benyújtása hasonlóan az előző évihez a lehető legegyszerűbb módon történik, a támogatási kérelem (ami nem összekeverendő a Támogatói Okirattal) iratazonosítóját kell rögzíteni. A NAK a honlapján részletesen leírja, mit kell tenniük a kérelmezőknek az E-ügyintézéskor.

Németh Csaba / NAK

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink