Az írekkel daraboltatják a marhahúsukat a britek

Fotó: Vémi Zoltán

A brit hústermelők megkezdték a hasított marhahúsok exportját az Európai Unióba vágás céljából, mielőtt újraimportálnák azokat a Brexit nyomán jelentkező munkaerőhiány miatt – közölte a Brit Húsfeldolgozók Szövetsége (BMPA).

A hasított marhahúsokat teherautókra rakják, és komppal az Ír Köztársaságba küldik a daraboló- és csomagolóüzemekbe, hogy elvégzik a szükséges munkálatokat, ami után a brit hústermelők visszaviszik a termékeket az Egyesült Királyságba – mondta Nick Allen a szövetség vezetője, a Reuters beszámolója szerint.

Hozzátette: bár ez többletköltséget jelent, jobb megoldás, mint az üres polcok és a farmokon felhalmozódó állatok.

Az Egyesült Királyságban számos húsüzemben munkaerőhiány van, átlagosan 15 százalékkal lehet kevesebb a rendelkezésre álló szakmunkás, mint amire szükség lenne, de egyes esetekben arányuk akár a 20 százalékot is is elérhet – mondta Allen. Az Egyesült Királyság marhahús-ágazatának 15 000 üres állást kell betöltenie, többségük szakképzett vagy félig képzett – tette hozzá.

A múlt hónapban a brit kormány beleegyezett abba, hogy 800 ideiglenes vízumot adnak ki a hentesek számára, hogy hat hónapig dolgozhassanak az Egyesült Királyságban, de a kormány arról nem adott információt, hogy eddig hányan éltek e lehetőséggel.

A cikk felhasználási feltételeiről itt tájékozódhat.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink