Élelmiszer 2022. április 7. Tovább drágul a sertéshús, a feldolgozók jövője a tét Fel kell készülnünk a sertéshús további, tetemes drágulására. Az áremelkedés miatt a feldolgozott húsokból már tavaly is kevesebb fogyott, mint 2020-ban de nőtt a magyar termékek aránya a legfontosabb, legkeresettebb élelmiszerek kínálatában.
Állattenyésztés 2022. január 12. Állománycsökkenést és drágulást várnak a sertéspiacon Tarthatatlan helyzetről és kilátástalanságról beszélnek a sertéstartók idei várakozásaikat összegezve, és arról, hogy sokan feladják közülük, ami további jelentős állománycsökkenést okoz. Utóbbi viszont hozzájárulhat ahhoz, hogy valóban meginduljanak felfelé a sertésárak.
Állattenyésztés 2022. január 9. Nincs más út, a drágulnia kell a boltokban a sertéshúsnak Sertéshús-áremelésre készülhetnek a fogyasztók, mivel a tenyésztők már 2021 végén sem tudták lenyelni a takarmányár-növekedést – mondta az InfoRádióban Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetsége elnöke.
Élelmiszer 2021. december 7. Jön a támogatott hitel a sertéstartóknak Marketingkampánnyal ösztönzi az adventi időszakban a sertéshús fogyasztását és az abból előállított termékek vásárlását az agrártárca, az AMC és a Hússzövetség.
Állattenyésztés 2021. december 1. Vágóhídon végzi idén a kocák jelentős része A sertésvágások száma emelkedett, ezen belül is az anyakocák vágása ugrott meg drasztikusan, ami termeléscsökkenést vetít előre a következő évre. Aki nem tud fejleszteni, elvérzik a következő időszakban – véli Éder Tamás, a Húszszövetség elnöke.