Meghosszabbított határidő és emelt összegek a kedvezményes agrárhiteleknél

Forrás: Getty Images
Idén év végéig meghosszabbította a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020, az MFB Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 igénybevételi lehetőségét.

Év végéig lesz lehetősége az agrárvállalkozásoknak kamattámogatott forráshoz jutni a bank által meghirdetett hitelprogramokon keresztül – derül ki a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közleményéből. Az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020, az MFB Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 konstrukciókban 4 százalékpontos állami kamattámogatással juthatnak finanszírozáshoz az agrárvállalkozások. A kedvezményes hitelek a szerződött kereskedelmi banki partnereken keresztül érhetők el.

A partnerek visszajelzései alapján az MFB egyéb módosításokat is végrehajtott a kedvezményes konstrukcióknál: a hitelek elszámolásánál

a számlák befogadhatóságát bővítették a 180 napon belüli, már kiegyenlített számlákkal; illetve az energia és üzemanyagszámlák befogadhatóságára is lehetőség nyílik.

Az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 esetében az igényelhető hitelösszeget is megemelték 150 millió forintról 500 millió forintra. A hitelprogramok forrásaira 2023. május 12-től adható be hitelkérelem az MFB-vel szerződött kereskedelmi bankok fiókjaiban.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink