Fenntartható innovációkat díjaz az EIT Community Booster program

Fenntartható innovációkkal összesen 1 millió eurónyi támogatásra pályázhatnak kezdő európai vállalkozások az EIT Community Booster programban – közölte a programot irányító Európai Innovációs és Technológiai Intézet (The European Institute of Innovation and Technology, EIT).

A díjon a program nyertesei, összesen 20 vállalkozás osztozik majd egyenlő mértékben. A támogatásokat részben közvetlen kifizetésként kapják, részben olyan szolgáltatásokon keresztül, amelyekkel növekedési pályára állhatnak – írták. Olyan cégek jelentkezését várják, amelyek a városi élet, az ipar, a klímaváltozás, az élelmiszer-ágazat, jólét, egészség, életminőség területén kínálnak nemzetközi piacokon is versenyképes, de fenntartható megoldásokat.

A közlemény szerint az EIT Community Booster öt alprogramból áll. Az EIT Digital Accelerator a digitális átalakuláshoz kapcsolódó kezdeményezéseket, a Clean Cities ClimAccelerator az egészségesebb és tisztább városi környezetet eredményező újításokat, az EIT Food Accelerator Network a mezőgazdasági, élelmiszeripari vállalkozásokat támogatja. Az EIT Manufacturing Accelerator a gyártási folyamatok, a EIT Urban Mobility Accelerator pedig a nagyvárosi életmód átalakítását ösztönzi. Jelentkezni december 17-ig lehet. A kiválasztás szempontjairól a program honlapja tájékoztat – olvasható a közleményben.