Újraindítja a baromfiexportot a legnagyobb ukrán termelő

Forrás: Getty Images
Az MHP bejelentette, hogy folytatni kívánja a termelést, és teherautókkal szállítja termékeit Ukrajnán kívülre.

Az MHP Ukrajna legnagyobb baromfitermelője. A vállalat továbbra is gabonát és baromfihúst állít elő Ukrajna belső területein és nyugatra fekvő gazdaságaiban, amelyek biztonságosabbak, mint az ország többi része. A cég emellett azt is bejelentette, hogy továbbra exportál baromfit, a termékeket pedig teherautókkal szállítja az országon kívülre – írja az euromeatnews.com.

Az ukrajnai orosz invázió előtt az MHP – amely kukoricát, napraforgót, búzát és repcét is termeszt – 1,9 milliárd dolláros éves bevételének mintegy 60 százalékát exportból termelte. Ez az arány majdnem nullára esett, mivel a konfliktus miatt a társaság elszakadt a szokásos tengeri szállítási útvonalaktól, és arra kényszerítette, hogy alternatívákat keressen.

„Fontoljuk a vasúti exportot, de ez nehéz az ukrán vasút és az európai vasutak infrastrukturális különbségei miatt. Teherautókkal megkezdtük a baromfiexportot, és a legközelebbi időn belül az exportvolumen növekedésére számítunk” – mondta Viktoria, az MHP pénzügyi igazgatója. Kapelyushnaya a Bloomberg Newsnak.

A háború első hónapjában az MHP egyes baromfitermékeit Ukrajna védelmében részt vevőknek, kórházaknak és menekülttáboroknak irányította át. A mostani vetési kampány a cég tulajdonában lévő földterületek közel 95 százalékát célozhatja meg. Az MHP a baromfihús egyik fő szállítója volt az EU-ban, a Közel-Keleten és Ázsiában. A piacok egy része elveszhet az ukrajnai orosz invázió okozta zavarok miatt. az ukrán baromfitermelő azonban egy másik baromfitenyésztő egységgel rendelkezik Szlovéniában és öt új farmot Szerbiában.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink