Orosz beruházókkal terveznek 500 hektáros üvegházi gigaprojektet Kazahsztánban     

Forrás: Getty Images
Kazahsztán déli részén, Turkesztán régióban egy 500 hektár körüli üvegház-komplexum tervezését kezdte meg az orosz ECO-Culture.

A kazah fővárosban, Almatiban a napokban kezdődik meg az ország legjelentősebb kertészeti kiállítása, mely jelentős nemzetközi részvétellel zajlik majd – írja honlapján a FruitVeB. Még a megnyitó előtt ült össze Alikan Szmajlov miniszterelnök és az orosz ECO-Culture elnök-vezérigazgatója, Alekszander Rudakov, aki felvázolta egy olyan komplexum terveit, amely 8 ezer munkahelyet teremtene, és 500 hektár üvegházi felületen lenne képes zöldségek és bogyósgyümölcsök valamint fűszernövények előállítására.

A beruházás a tervek szerint 5 éven belül valósulna meg, és egy olyan termelői klaszter kialakítása lenne a cél, melyben a termesztésre használt létesítményeken kívül oktatási központok is helyet kapnának. A 2012-ben alapított orosz holding választása azért esett a Turkesztán régióra, mert az itteni időjárás lehetővé teszi az egész éven át tartó biztonságos termesztést, és szabad munkaerő is bőségesen áll rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink