Afrikai sertéspestises esetek a német-lengyel határon

Afrikai sertéspestises vaddisznókat találtak a német lengyel határon.  A német tartományi agrárminiszter arra kérte a vadászokat, hogy gyakrabban vadásszanak vaddisznóra, és keressenek elhullott vadakat.

Miután a nyugat-pomerániai Kołbaskowo településen megerősített két afrikai sertéspestis (ASF) esetet vaddisznóban, Till Backhaus Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány mezőgazdasági minisztere fokozott éberséget kért.

Mindkét eset körülbelül 500 méterre van a mecklenburg-elő-pomerániai és brandenburgi határtól – számolt be az Euromeatnews. „Jó, hogy a német-lengyel határ mentén már korai stádiumban van egy ASP-védőkerítésünk, és egy úgynevezett ASP-védőfolyosót hozunk létre egy második állandó kerítés építésével. Ez a kettős akadály további biztonságot teremt, és fontos intézkedés a megelőzésben az ASP bejutását a vándorló vaddisznók révén, és jelentősen csökkenteni kell a betegség terjedésének kockázatát” – mondta miniszter.

Mint hozzátettem a kerítések azonban csak egy részét képezik az ASP elleni intézkedéseknek,

szerinte ugyanis egy másik lényeges építőelem a vadásztársadalom.

A vadászokat arra kérik, hogy egyre gyakrabban vadásszanak vaddisznóra, és keressenek elhullott vadakat – mondja Backhaus.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink