Fiatal gazdáktól vár nyilatkozatot a Kincstár

Fotó: Németh András Péter / Szabad Föld
A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatásnál nyilatkozatokat szükséges benyújtani az 5. évre tett vállalásokról, a felszólító végzés kézhezvételétől számított 15 napon belül.

Egyebek mellett az elért üzemméretről is nyilatkoznia kell a gazdáknak – írja figyelemfelhívó közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ennél a pályázatnál még az EUME (Európai méretegység) értéke szerint kellett megadni az üzemnagyságot. Ügyelnünk kell arra, hogy a számításnál a kérelem benyújtásának évének január 1. napján hatályos forint/euro árfolyamot használjuk (315,54 forint). Az üzemméret-számítás alapjául szolgáló földterületek tekintetében az ügyfelet földhasználatbejelentési kötelezettség terheli. A földhasználati lapokat a Kincstár minden kérelem esetében ellenőrzi.

Szükséges csatolni a főlapot, a termőföld betétlapot, valamint akinél releváns, ott az állatállomány betétlapot.

Amennyiben vállalta, hogy fenntartja életvitelszerű tartózkodási helyét tanyán vagy 1000 fő alatti lakosságszámú településen, vagy vállalta, hogy tanyára vagy 1000 fő alatti lakosságszámú településre költözik a működtetési időszak első évének végére, és ezen szempontra pontot kapott, akkor a nyilatkozatához mellékelnie kell a lakcímet igazoló hatósági igazolvány másolatát vagy az adott település polgármesteri hivatala által a személyiadat- és lakcímnyilvántartás alapján kiállított eredeti lakcímigazolást.

Főállásban foglalkoztatott munkavállalóval kapcsolatos vállalás esetén a munkaszerződést ne felejtsük el csatolni – hívja fel a figyelmet a NAK. A teljes közleményt a mellékletekkel ezen a linken érhetik el.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink