Számszerűsítette az agrárminiszter, mennyi kárt okozott szerinte Bige

Forrás: Nagy István Facebook-oldala
Facebook-bejegyzésében kelt ki Nagy István agrárminiszter Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa ellen, többtízmilliárdos károkozással vádolva a műtrágyagyárost.

Bige László kartellezése hét év alatt 36 milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak – állítja Facebook-bejegyzésében Nagy István agrárminiszter. A miniszter úgy fogalmazott: „Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy bárki nyerészkedjen a magyar gazdákon, hiszen így nemcsak a vidéket sodorja nehéz helyzetbe, hanem egész Magyarországot”.

A miniszter felidézte, hogy a GVH-val együttműködő szereplők adataiból a kartellezés ténye kiderült, Bige Lászlót a GVH több mint 11 milliárd forintra bírságolta. „Ez tény, hiába igyekeznek elterelni erről a figyelmet. Tudomásom szerint senki nem bíztatta arra a termelőket, hogy ne vegyék meg a műtrágyát. Bige László igyekezett vásárlási kényszerbe hozni őket, hiszen azt mondta, hogy decemberben egy napig szolgálják ki a magyar vevőket” – írta Nagy István.

A miniszter szerint Bige László most már „próbál ebből kifele hátrálni, megfutamodott, de már késő, a gazdák szemében és a közvélemény előtt is elveszítette minden szavahihetőségét, hitelességét. Bige László a gazdák és a magyar családok kárán nyerészkedik, és tenné ezt tovább„, amit – mint kifejtette, agrárminiszterként nem hagyhat.

Mint emlékezetes, hetek óta folyik a vita a műtrágyapiaci fejleményekről, a tárca mellett az agrárkamara és a Magosz is nyerészkedéssel vádolja Bigét, aki nyílt levélben vágott vissza.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink