Bővült az UBM Holding takarmánygyártása

Forrás: UBM Holding
A sikeres tesztüzemet követően elindult a magyar takarmányiparban piacvezető UBM Holding legújabb takarmánykeverő üzeme a szlovákiai Hernádcsányon.

A 6,7 millió eurós, részben pályázati forrásból megvalósult üzemnek köszönhetően tizedével, évi 840 ezer tonnára bővülhet a csoport takarmánygyártási kapacitása. Az UBM célja, hogy régiós pozícióját tovább erősítve a következő években Kelet-Közép-Európában is meghatározó iparági szereplővé váljon.

Elkészült az UBM Holding Nyrt. legújabb beruházása Szlovákiában, így az eddigi 760-ról 840 ezer tonnára bővülhet a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett csoport takarmánygyártó kapacitása. A Hernádcsányon megvalósult, 2021. elején indult beruházás 6,7 millió euróba került, ebből 478 millió forintot pályázati forrásból finanszírozott az UBM. Az új takarmánykeverő üzem csúcskapacitása évi 100 ezer tonna lehet, melyet a tervek szerint 2023-ra érhet el, ezzel a korábbi több mint háromszorosára ugorhat a csoport szlovák, míg 10 százalékkal a csoport teljes évi takarmánygyártó kapacitása. Az új üzemben baromfi, sertés és kérődző késztápokat készítenek, melyek fő piaca Szlovákia, Magyarország, Románia és Lengyelország.

Az új üzem hatékonyan támogatja az UBM Holding Nyrt. üzleti céljait: a piacvezető hazai takarmányipari vállalatcsoport a továbbiakban is dinamikus növekedést tervez, és célja, hogy régiós pozícióját tovább erősítve a következő években Kelet-Közép-Európában is meghatározó iparági szereplővé váljon minőségi termékeivel és szolgáltatásaival. Ennek érdekében több beruházás, illetve azok előkészítése, valamint akvizíciós lehetőségek felkutatása folyik jelenleg is a román, szlovák és szerb piacokon.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink