Tovább bővítette kapacitásait az Axiál

Forrás: Axiál
Átadta Székesfehérváron új, nyolc-beállós szervizműhelyét az Axiál Kft., a napokban pedig pécsi és szolnoki telephelyén is megnyitja új épületeit, így a három beruházásnak köszönhetően országosan több mint 20 ezer négyzetméterre bővített szervizkapacitás áll a gazdálkodók rendelkezésére.

„A változó klíma, az erodálódott talajszerkezet, a visszaszorult gyomirtószer-használat, a gabonapiac átalakulása sok más tényező mellett folyamatosan kihívásokat állít a jelenkor gazdálkodója elé. Már nem csinálhatunk mindent úgy, ahogy korábban – alkalmazkodnunk kell – mondta Harsányi Zsolt, az xiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője. Mint hozzátette, a gépipar nagyszerű, új technológiákkal reagál ezekre a változásokra, mely megoldásokat forgalmazóként elérhetővé tesznek ügyfeleink számára is. A modern technológia üzemeltetése során az értékesítés utáni szolgáltatásoknak kiemelt szerepük van, ezért újabb három gépjavító műhelyt adnak át.

Székesfehérvár

Az 1995-ben megnyitott székesfehérvári központ az Axiál Kft. szervizüzletágával egyidős, egy 24,7 ezernégyzetméteres telken található. Itt több mint 1100 négyzetméteren irodák, raktárak, üzlethelyiségek, tárgyalók vannak, illetve 2006-ban kapott új szervizépületet a telephely; azaz 464 négyzetméteres műhelyterületen dolgozhattak eddig az Aiűl regionális munkatársai. Ezt a kapacitást bővíti 2023-ban az új, nyiolc-beállós nagygépjavító műhely, mely a fejépülettel és a raktárral együtt 1.500 négyzetméteres. Ezen kívül a közel hétezer négyzetméteres terület térkőburkolatot kapott, és egy új, nyitott mosót is birtokba vehettek.

Ördögh Róbert székesfehérvári ügyfélkapcsolati vezető úgy látja, hogy

az eladott gépek számának növekedésével párhuzamosan együtt nőtt a gépekkel kapcsolatos szolgáltatási igény is.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az elmúlt 15-20 évben nagymértékben növekedtek a gépek fizikai méretei is.

Pécs
Az Axiál első pécsi telephelye 1994-ben nyitotta meg kapuit, de többször költöztek már az évek alatt, jelenlegi helyükre 2012-ben kerültek. Ez összesen 20 ezer négyzetméter, amiből 819 négyzetméter alkatrészraktár, 298 négyzetméter pedig szervizműhely, illetve valamint irodák és üzlethelyiség található a telephelyen. Tavaly itt egy új, 900 négyzetméteres műhely épült fel, illetve további, közel 2 ezer négyzetméteres terület kapott térkőburkolatot.

Bernáth Péter pécsi ügyfélkapcsolati vezető elmondta, hogy Baranya vármegye nagyon jó adottságokkal rendelkező mezőgazdasági területekkel bír, ennek megfelelően a mezőgazdasági géppopuláció is jelentős. A 2012-es telephelyfejlesztési programban átadott műhely még mindig korszerű és jól használható, másrészt, ha ehhez hozzávesszük a most épült, 5 beállásos nagygépjavítóműhelyt, akkor jó ideig ki fogják tudni elégíteni a jelentkező javítási igényeket.

Szolnok

Harmadik vidéki telephelyként harminc éve, 1993-ban létesült az Axiál szolnoki bázisa. Kezdetben csak két álláson szerelték a gépeket a műhelyben, ezért hatalmas változást hozott a szolnoki dolgozóknak 2014, amikor a városon belüli költözést követően összesen 978 négyzetméteren új épületeket (alkatrészüzletet, raktárt, irodákat, tárgyalókat, valamint egy 619 négyzetméteres szervizműhelyt vehettek birtokba. A telephely egy több mint 21.ezer négyzetméteres telken épült fel, melyet a későbbiekben 52 ezer négyzetméteresre bővítettek. Ez az ingatlan szerencsére további fejlesztéseknek is teret engedett, így jöhetett létre a 2023 decemberében átadásra kerülő hat-beállásos, 850 négyzetméteres javítóműhely, mindemellett közel 4 ezer négyzetméteres terület térkőburkolatot is kapott.

Csányi Károly szolnoki ügyfélkapcsolati vezető elmondta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően sok újdonságot építettek be, de a legfontosabb dolog számukra, hogy az új műhellyel együtt már 18 álláson tudnak dolgozni.

A három beruházás során összesen 10 ezer köbméter földmunkára volt szükség, 3050 négyzetméter tetőpanelt, 3350 négyzetméter oldalfalpanelt, 13 ezer négyzetméter térburkolatot, 20,6 ezer méter villamos vezetéket, 2200 köbméter betont, továbbá 1850 tonna előregyártott betonszerkezetet használtak fel. A fejlesztések eredményeként zz országban 19 telephellyel rendelkező AXIÁL Kft. immáron 20 200 négyzetméter szervizkapacitással várja partnereit.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink