A John Deere többségi tulajdont szerez az akkumulátorgyártó Kreisel Electricben

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap
  • A Kreisel Electric innovatív akkumulátortechnológiát gyárt az e-mobilitás és a helyhez kötött rendszerek számára.
  • Ez a beruházás optimális integrációt biztosít a John Deere számára a járművek és a hajtásláncok hatékony tervezéséhez a merülőhűtéses, nagy sűrűségű akkumulátortechnológia alapján.
  • A Deere a Kreisel akkumulátorral pufferelt töltési technológiáját fogja használni a globális ügyfelek támogatására szolgáló infrastruktúra kiépítéséhez.
  • A többségi felvásárlás illeszkedik a Deere villamosítási és fenntarthatósági céljaihoz.

A Deere & Company végleges megállapodást írt alá az ausztriai székhellyel rendelkező Kreisel Electric, Inc. akkumulátortechnológiai szolgáltató többségi tulajdonának megszerzéséről. A Kreisel nagy sűrűségű, nagy tartósságú elektromos akkumulátormodulokat fejleszt. Ezenkívül a társaság által kifejlesztett töltési infrastruktúra platform (CHIMERO) ezt a szabadalmaztatott akkumulátortechnológiát használja.

A Kreisel 2014 óta vezető innovátor, amely a merülőhűtéses elektromos akkumulátormodulok fejlesztésére összpontosított. A vállalat differenciált akkumulátortechnológiát és akkumulátor-pufferelt töltési infrastruktúrát kínál, és jelenleg globális ügyfélbázist szolgál ki több piacon, beleértve a haszongépjárműveket, terepjáró járműveket, tengeri, e-motorsportot és más nagy teljesítményű gépek.

A John Deere az akvizícióról szóló közleményében azt írta, meglátásuk szerint az akkumulátorok iránti kereslet növekszik, mint a terepjáró járművek kizárólagos vagy hibrid meghajtási rendszere iránt. A Deere portfóliójába tartozó termékek, mint például a gyepfelszerelések, a kisméretű traktorok, a kis traktorok, a kompakt konstrukciók és egyes útépítő berendezések elsődleges energiaforrásként kizárólag akkumulátorra támaszkodhatnak. A Deere továbbra is olyan technológiákba kíván befektetni és fejleszteni, amelyek innovációt, értéket biztosítanak az ügyfeleknek, és a zéró károsanyag-kibocsátású meghajtórendszerekkel való jövőért dolgoznak – közölte a cég.

A Kreisel Electricbe történő többségi befektetés lehetővé teszi a Deere számára, hogy optimálisan integrálja a jármű- és hajtáslánc-konstrukciókat a nagy sűrűségű akkumulátorcsomagok köré, miközben a Kreisel töltési technológiáját kihasználva kiépíti az ügyfelek számára szükséges infrastruktúrát.

Fotó: Kreisel Inc.

„Az elektromos portfólió kiépítése kulcsfontosságú a John Deere azon fenntarthatósági célkitűzése szempontjából, hogy olyan új technológiákat dolgozzon ki, amelyek csökkentik az új termékek környezetre gyakorolt ​​hatását, és a berendezések zéró károsanyag-kibocsátású meghajtórendszereken dolgozzanak, miközben növelik ügyfeleink hatékonyságát és termelékenységét.” – indokolta a döntést Pierre Guyot , a John Deere Power Systems alelnöke.

A Kreisel Electric megtartja alkalmazottait, márkanevét és védjegyét, és továbbra is jelenlegi ausztriai helyéről folytatja tevékenységét, hogy kiszolgálja növekvő ügyfélkörét. A céget Johann, Markus és Philipp Kreisel testvérek alapították, és körülbelül 160 főállású alkalmazottja van.

Johann, Markus és Philipp Kreisel közös nyilatkozatában azt mondták, hogy a Kreisel csapata alig várja, hogy kiterjessze alaptevékenységét, kihasználja a Deere csatornáit az akkumulátoros elektromos járművek és töltőállomások elterjedésének felgyorsítása érdekében.

A tranzakció végleges hatósági jóváhagyást igényel Ausztriában, a lezárás várhatóan körülbelül 60 napon belül megtörténik. Pénzügyi részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink