Tovább bővült a Kukorica Kör Egyesület

Sikeres volt a Kukorica Kör Egyesület által meghirdetett termelési verseny, és új pártoló tag is csatlakozott az egyesülethez – hangzott el az egyesület által az AGROmashEXPO kiállításon tartott rendezvényen.

A megkeresett gazdák nagy nyitottsággal, és egészséges versenyszellemmel fogadták a Kukorica Kör Egyesület megkeresését, és 2023-ban összesen 21 gazda be is nevezett a „Kukoricázz velünk!” termelési versenybe – mondta az AGROmashEXPO kiállításon tartott évértékelőjében Daoda Zoltán, Kukorica Kör Egyesület ügyvezetője. Az egyesület egyébként minden évben részt vesz a kiállításon, ahol az idei évben is saját standdal képviseltette magát.

Az ügyvezető elmondta, hogy ,minden fórumon, szakmai programon kiemelt téma, hogy szemléletváltásra van szükség. De mit is jelent ez? Napjainkban már nem az számít, hogy mekkora a terméshozam, hanem mekkora és fenntartható-e a hektáronkénti elért nyereség, profit. Az egyesület termelési versenye segít a gazdáknak a szemléletváltás lépéseit megtenni és a kukoricát követően a többi szántóföldi kultúránál is a hasonló gondolkodást megalapozni. Az egyesület idén is meghirdeti a termelési versenyt, amelyre április 1-jéig várják a gazdák jelentkezését.

„A túlélés receptje nehéz időkben, avagy a szántóföldi növénytermesztők tőzsdéznek, csak nem tudnak róla?” címmel tartott előadást az egyesület egyik alapító tagja, a Magro.hu ügyvezetője, Németh István. A portál vezetője elmondta, hogy míg korábban a minél magasabb terméshozamok bűvkörében éltek a szántóföldön gazdálkodók, az elmúlt két évben a nyereségesség vált hangsúlyossá.

Ezzel kapcsolatban sokat lehetett hallani és olvasni a különböző modern technológiákról, a hatékonyság növeléséről, míg az értékesítés kérdése a háttérben maradt. Pedig a profittartalmat a terményeladások megfelelő időzítése erősen befolyásolja. Az értékesítésnek is vannak olyan módszerei, léteznek olyan tippek és fogások, amiket érdemes követni. Ha már a gazdálkodók egy szezonon keresztül keményen dolgoznak a földeken, a betakarított terményből érdemes kihozni a maximumot – hangsúlyozta. Előadásának fő üzenete az volt, hogy a tájékozottság, a tudatosság, a tervezés, a stratégiai gondolkodás és a fegyelem azok a kulcsértékek, amelyek a sikeres értékesítéshez és megelégedettséghez vezetnek.

A Kukorica Kör Egyesület munkájához minden évben új tagok csatlakoznak, idén új pártolótaggal bővül a szakmai egyesület a RAGT Vetőmag Kft. belépésével.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink