Enyingre került az ezredik FraKomb magágykészítő

Az AXIÁL Kft. által forgalmazott ezredik FraKomb magágykészítőt Umenhoffer Péter, az vállalat marketingigazgatója adta át az Enyingi Agrár Zrt. vezérigazgatójának, Szávay Gábornak. A szűk körű házi ünnepségen jelen volt a gyártó Framest Kft. ügyvezető igazgatója, Nyárádi Attila is.

A marketingigazgató kiemelte: az AXIÁL filozófiájába a kezdetektől beletartozik, hogy támogassa a magyar gépgyártást. A Framest az ékes példa arra, hogy ez Magyarországon is lehetséges, méghozzá világszínvonalon.

Mint Nyárádi Attila elmondta, 15 éve fejlesztették ki a FraKomb magágykészítőt. Megnézték a piacon minden gyártó minden hasonló termékét, meghallgatták a gazdák igényeit, és ezek alapján „rakták össze”. A Framest 18 gépcsaládjának összes munkagépe a profitorientált gazdálkodást és a talaj szempontjából is fenntartható fejlődést szolgálja, így a FraKomb magágykészítők is. „Azoknak ajánlom, akik takarékoskodnának a menetszámmal, így az idővel, az energiával; akik megőriznék a talaj nedvességét; akiknek fontos, hogy kíméljék a talajt, és kiszednék a korábbi műveletek által hagyott keréknyomokat. Egy szóval azoknak, aki igényesek a saját munkájukra.” Mivel a 2-től a 8 méter munkaszélességig gyártják, minden birtokméret esetében jól használható – tette hozzá Nyárádi Attila.

Az Enyingi Agrár Zrt. növénytermesztési főágazat-vezetője, Sziládi József úgy tervezi, hogy az új magágykészítőkkel – a 999. FraKomb is hozzájuk érkezett! – az összes tavaszi vetés magágykészítését elvégzik. Ez elsősorban 900 hektár cukorrépát és 2800 hektár kukoricát jelent. „Amit tavaly, a könnyebb gépekkel két menetben kellett megcsinálnunk, azt most egy műveletben meg lehet oldani. Ezért is bízom abban, hogy idén a három kombinátorunkat elő sem kell venni, legfeljebb a kiegészítő kisebb tábláinkon.”

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink