Kétmilliárdos beruházás a debreceni Hajdúhúsnál

Forrás: Hadúhús Facebook
A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán nyert közel 750 millió forint vissza nem térítendő támogatás felhasználásával több mint kétmilliárd forintos beruházással korszerűsítette a sertésfeldolgozást a debreceni Hajdúhús 2000 Kft.

A március 31-én befejeződött projekt célja a hazai és a nemzetközi minőségi húsipari termékek iránti piaci igény kielégítése volt. A fejlesztés nagymértékben hozzájárul a vállalkozás versenyképességének növeléséhez, munkahelyek megtartásához és bővítéséhez. A beruházás keretében új, mintegy 6600 négyzetméteres feldolgozó üzemrészt építettek, és modern, automatizált technológiai gépsort helyeztek üzembe. Az infrastrukturális fejlesztés mellett a pályázat során beszerzett feldolgozó gépsor a kapacitásnövekedés mellett minőségi javulást is biztosít a húsfeldolgozás területén – olvasható a közleményben.

A Hajdúhús 2000 Kft.-nél tavaly 144,5 ezer sertést vágtak le,

a beruházás eredményeként ez a szám három év alatt megduplázódik.

A jelenleg 191 dolgozót foglalkoztató cégnél a beruházással 25 új munkahelyet hoztak létre. A most befejezett projekt lehetővé teszi, hogy a sertéshúst magasabb színvonalon dolgozzák fel, megjelennek a piacon csomagolt termékekkel, ennek során modern anyagtakarékosabb csomagolási módszereket alkalmaznak.

A debreceni Hajdúhús 2000 Kft. 2020. évi árbevétele 8,114 milliárd, eredménye 771 millió forint volt. A múlt évben 8,568 milliárdos árbevételt értek el, és mintegy 300 millió forintos eredményt várnak.