Papp István lett 2022-ben az Év Agrárembere

Forrás: facebook
Az Év Élelmiszeriparosa díjat is elnyerő Papp István, a  Hajdúhús 2000 Kft. cég tulajdonosa és ügyvezetőjelett az Év Agrárembere az Agrotrend Csoport által szervezett megmérettetésen.

A szervezők 2022-ben az előző évekhez képest kis változtatással tizenegy kategóriában keresték az Év Agráremberét – írta közleményében az Agrotrend. A Fenntartható gazdálkodás kategória átalakult Ökológiai Gazdálkodásra, valamint az Agrárinnováció, Agrárgépészet, Állattenyésztés, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fiatal gazda, Jövő agrárszakembere, Kertészet, Növényvédelem és a Szántóföldi növénytermesztés kategóriák sorába bekerült az Erdőgazdálkodás kategória is.

Szomorú év volt a 2022-es a gazdatársadalom egy részének. Ritkán tapasztalható csapadékhiány volt az ország nagy részén. Sok keserű pillanat övezte a gazdálkodást, különösen a keleti országrészben. Jó volt megtapasztalni, hogy a gazdatársadalom összefogott és például az állattenyésztőknek sokan segítségükre siettek – mondta Mátrai Zoltán, az Agrotrenc Csoport tulajdonosa.

A díj főtámogatója a Marton Genetics. A cégcsoport vezetője Sándorfy András meglátása szerint „komoly év áll mögöttünk, … de aki soha nem vet, az soha nem fog aratni … ezért vetnünk kell” – mondta.

Egy németországi kezdeményezésről beszélt Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára. Nem egyedülálló a világban, ahol a húsfogyasztás ellen agresszíven kampányolnak, és nem kevés ezeknek a szervezeteknek a követője. Sajnos, egyre nehezebb körülmények között kell a gazdáknak termelniük, és nem csak anyagi értelemben – mondta.

Zászlós Tibor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke a mezőgazdaságban alkotó embereket méltatta, a nemzedékek szerepéről a családok megtartó erejéről beszélt.

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint a tavalyi év nehézségeit az állattartók különösen a bőrükön érezték, a takarmány árának drágulását az aszály csak tetézte, és az idei év is sem lesz zökkenőmentes.

Az Év Agrárembere díj kategóriagyőztesei:

Az Év Agrárgépésze 2022-ben: Hajdú József

Az Év Agrárinnovátora 2022-ben: Mester Károly

Az Év Állattenyésztője 2022-ben: Bóna Szabolcs

Az Év Erdőgazdálkodója 2022-ben: Tóth István

Az Év Élelmiszeriparosa 2022-ben: Papp István

Az Év Fiatal Gazdája 2022-ben: Pecznyik Béla

A Jövő Agrárszakembere 2022-ben: ifj. Rácz József

Az Év Kertésze 2022-ben: Csizmadi Imre

Az Év Növényvédelmi Szakembere 2022-ben: Aponyi Lajos

Az Év Ökológiai Gazdálkodója 2022-ben: Dr. Vad Attila

Az Év Szántóföldi Gazdálkodója 2022-ben: Simon László

Az Év Agrárembere díj Erste Bank különdíjasa: Juhász Csaba

Az Év Agrárembere díj Zsűri különdíjasa: Fóris Anna

Az Év Agrárembere díj Közönségdíjasa: Csizmadi Imre

Az Év Agrárembere Papp István lett.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink