Az Unilevertől igazolt ügyvezetőt a Törley Pezsgőpincészet

Nagyon sikeres évet zárt tavaly a Törley Pezsgőpincészet, amely áprilistól az Unilever multinacionális vállalat globális igazgatóját igazolta le ügyvezetőnek.

Magyar ember ritkán tölthet be olyan befolyásos marketinges pozíciót mint Müller Kornél, aki az Unilevernél volt globális vezetői beosztásban. A szakember huszonegy év után döntött úgy, hogy otthagyja a multinacionális céget, és a nagy múltú Törley Pezsgőpincészethez igazol.

A Törley Pezsgőpincészet a VG-nek arról számolt be, hogy Müller Kornél 2022. április elején csatlakozott a vállalat vezetőségéhez marketingért, értékesítésért és technológiáért felelős ügyvezetőként Csekei Gábor pénzügyekért, controllingért és termelési folyamatokért felelős ügyvezető mellé. Müller Kornél az Unilevernél töltött több mint húsz éve alatt tizenhárom évig élt külföldön a cég megbízásából, Rotterdamban és Londonban látta el vezetői pozícióit. Mostani döntése azzal is jár, hogy visszaköltözik Magyarországra.

A vállalat közlése szerint Müller Kornél célja egyebek között, hogy a Törley Pincészet márkái tovább erősítsék pozíciójukat a pezsgő- és a bor-, valamint az égetettszesz-kategóriában is. Hozzátették: Müller Kornél innovatív szemlélete kiválóan illik a Törley Pezsgőpincészet szellemiségéhez, mivel a cég életében mindig is fontos szempont volt, hogy élen járjon az újításokban, miközben megőrizte 140 éves hagyományait.

A Törleyt 1882. augusztus 1-jén, Törley József és Társa néven jegyeztette be Törley József a budapesti cégbíróságon, a Törley pezsgők története tehát mintegy másfél évszázadra nyúlik vissza. A Törley Holding 2005-ben született, amellyel 2010-ben előbb a Walton, majd 2013-ban a Francois pincészetet bekebelező György-Villa és a Hungarovin átalakulásával létrejött Szent István Korona is egyesült. Végül 2014-ben a Hungaria is fúzióra lépett a Törleyvel, amely a mai napig tartja piacvezető pozícióját Magyarországon.

A cég tájékoztatása szerint a Törley Pezsgőpincészet százalékban kimutatható növekedések mellett tavaly is számos sikert könyvelhetett el. Folytatódott a Hungaria pezsgők szárnyalása, a termékcsalád eladási számai felülmúltak minden várakozást. A Hungaria Extra Dry Rosé pezsgő a Hungaria családban a második legkeresettebb termékké vált.

A Törley Pezsgőpincészet közel 5,4 százalékkal több pezsgőkategóriában elszámolt terméket értékesített, mint az előző évben. Belföldön 8,3 százalékkal nőtt az eladott termékek mennyisége. A magasabb árkategóriájú termékeké annyira megemelkedett, hogy nemcsak a 2020-as, hanem az elmúlt öt év mindegyikének eladásait túlszárnyalta. A cég borértékesítése 2021-ben 4,1 százalékkal tovább növekedett.

Fontos kiemelni, hogy a társaság a pezsgők több mint egyharmadát, a borok több mint felét külföldi piacokra készíti. A magyarországi pezsgő legfontosabb piacai Skandináviában, Kanadában és a Baltikum országaiban találhatók, de eljutnak olyan távoli helyekre is, mint Kína, Japán vagy Ghána és Nigéria.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink