Nagy magyar pezsgősiker Franciaorsazágban

Megszakítás nélkül idén már ötödször lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry Franciaországban, a világ egyik meghatározó pezsgőversenyén.

Történelmi sikerként értékelte a Törley Pezsgőpincészet Kft., hogy Hungaria pezsgő különlegességük, a Hungaria Rosé Extra Dry immár az egymást követő ötödik évben lett aranyérmesa világ egyik meghatározó pezsgőversenyén, a Franciaországban rendezett Effervescents du Monde-on. A palackot ráadásul a verseny szűk elitjébe, a TOP 10-es listára negyedszerre is beválasztotta a zsűri. Magyar pezsgő hasonló bravúr még sosem ért el.

A szakértők leírása szerint

a Hungaria Rosé Extra Dry-t stílusosan játékos gyümölcsösség jellemzi. Tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a dögös buborékok. Friss savai, átható, üde, ribizlis málna zamata, mélyrózsaszín tónusa és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak,

amit a bíráló bizottság is kiemelt.

A november 28–30. között Burgundiában megtartott eseményen 19 országból, összesen 470 tételt mért össze a 80 nemzetközi hírű szakértőkből álló zsűri.

„A bravúros, ötödik aranyéremmel és azzal, hogy a kiemelt, TOP 10 pezsgő listájára is bekerültünk, büszkén ünnepeljük a Törley Pezsgőpincészet és a Hungaria Rosé Extra Dry sikerét. Ez a rendkívül magas presztízsű elismerés nem csupán egy díj a sorban, hanem a borászatunk hosszú évtizedek alatt felhalmozott tudásának és szakértelmének, illetve elhivatottságának bizonyíték” – mondta Molnár Réka Kata, a Hungaria márkamenedzsere.

Koczuba Róbert pezsgőmester pedig arról beszélt, hogy hatalmas nyomás nehezedett vállukra, hiszen szerették volna sorozatban az ötödiok aranyérmet is megszerezni a versenyen. „Az újabb siker egy nagyon komoly csapatmunka eredménye, ha csupán a szűk szakmai stábot nézzük, akkor is mintegy 70 ember precíz munkája kellett a győzelemhez” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink