A Bay Zoltán Kutatóközpont közlése szerint német, magyar, kenyai, egyiptomi és algériai kutatók vesznek részt a projektben azzal a céllal, hogy hogy Afrika robbanásszerűen fokozódó élelmiszerigényét környezetkímélő módon lehessen kielégíteni. Magyar részről egy laskagomba-termesztő társaság is a program részese.
A kutatás a hazai exportképességet is fokozza. A Bay Zoltán Kutatóközpont és az európai szinten is vezető szerepet betöltő laskagomba-termesztő agráripari vállalat, a Pilze-Nagy Kft. képviseli Magyarországot a 2024-ben záruló projektben. A három éven át tartó projekt magyar partnerei által megvalósított rész 96 millió forint összköltségű.
A magyar partnerek az afrikai laskagomba-termesztés technológiájának kidolgozására, a gombatermesztés melléktermékeinek felhasználására, laskagombát tartalmazó, új helyi élelmiszerek létrehozására, illetve környezetbarát, körforgásos technológiákat alkalmazó mintagazdaság létrehozására és bemutatására fókuszálnak. Az új technológiák bármely más kontinensen alkalmazhatók lesznek.