Élelmiszer 2021. október 28. Vizsgálta a tálcás gombákat a Nébih A Szupermenta program októberi tesztjében összesen 13 tálcás gombát vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.
Élelmiszer 2021. október 19. Feleannyi gombát eszünk, mint az uniós átlag Roadshow-val és internetes kampánnyal is igyekszik megszólítani az embereket az agrárkamara, hogy népszerűbbé tegye a hazai zöldségeket, gyümölcsöket.
Gazdálkodás 2021. június 7. A modern gombatermesztés a jövőbe való sikeres beruházás Az egészséges élelmiszerek termelésében lehetőséget látó befektetők számára szeretnénk tájékoztatást adni, a gombatermesztésben rejlő befektetések bemutatásával. A Covid alatt az egészséges táplálkozás még jobban felértékelődött, a belső élelmiszerellátás még fontosabbá vált, amely a pandémia alatt is folyamosan növekszik.
Gazdálkodás 2021. május 18. Szalmából élelmiszer A gomba, mint élelmiszer egyedülálló a zöldségek között, különleges tápértékkel rendelkező szuperélelmiszer, amelyet a magyar fogyasztók is szívesen fogyasztanak. A gombaféléknek igen alacsony a szénhidrát-, zsír- és nátriumtartalmuk, ugyanakkor B-vitaminokban és ásványi anyagokban, például szelénben, káliumban és vasban gazdagok. Emellett a gomba az egyetlen nem állati eredetű D-vitamin-forrás. Profitáljon a szalma eladásból és támogassa a fenntartható gomba termesztést!
Közélet 2021. január 22. Új módszerrel gyorsulhat a gombafertőzések okozta terményhibák azonosítása 2021. január 21. – Az élelmiszerbiztonság növekvő jelentősége és az egyre szigorúbb fogyasztói elvárások következtében egyre modernebb technológiai eljárások segítik az élelmiszerek minőségellenőrzését is. Az egyik ilyen fejlett módszer a hiperspektrális képalkotás, melynek alkalmazási lehetőségeit Parrag Viktória, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskola doktorjelöltje is vizsgálta csiperkegomba, görögdinnye és darált kukorica esetén.