Kállay Miklós a Magyar Bor Akadémia életműdíjasa

Forrás: Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
A Magyar Bor Akadémiai tagság javaslatára az „Életműdíj Bizottság” a több évtizedes borászati, kutatói, oktatói munkásságáért, a Magyar Bor Akadémia életműdíját Dr. Kállay Miklós emeritus professzornak, a Magyar Bor Akadémia alapító tagjának és egyben tiszteletbeli elnökének adományozta.

Kállay Miklós a Műszaki Egyetemen vegyészként végzett. Pályáját a Központi Borászati Kutatólaboratóriumban kezdte. Az itt végzett két évtizedes munkássága során tudományos és termelési kutatásai közben bensőséges kapcsolatot alakított ki az ágazat szereplőivel – adta hírül a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

A közlemény szeirnt, Kállai Miklós 1993-tól nyugdíjba vonulásáig a Kertészeti Egyetem és jogutódjai Borászati Tanszékének vezetője volt, ahol évtizedeken keresztül generációkat oktatott. 2014-ben a Corvinus Egyetem professor emeritus elismerő címmel tüntette ki. Az őt körülvevő szakmai és társadalmi tisztelet jele az, ha a szakmai beszélgetésekben elhangzik a „professzor úr” kifejezés akkor mindenki egyértelműen Kállay Miklósra gondol. Tudományos és oktatói munkáját számtalan könyv, publikáció valamint szakmai és állami kitüntetés bizonyítja. Gazdag életútja a szakma meghatározó egyéniségévé tette.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink