Tizenegymilliárd forintot kapnak a héten az állattartók

A juhágazat és tejelő szarvasmarhatartók termeléshez kötött támogatása jogcímen összesen tizenegymilliárd forint támogatást fizetnek ki a termelőknek még ezen a héten – közölte az agrártárca.

Az aszály, az inputanyagok és takarmány árának drasztikus emelkedése, a hitelfinanszírozási környezet kedvezőtlenebbé válása miatt idén felértékelődött az agrártámogatásokhoz kapcsolódó előleg és részfizetés szerepe az agrárium finanszírozásában. Ezért is volt fontos szempont, hogy minél többen részesüljenek egységes kifizetésben, és minden lehetséges jogcímen elkezdődhessen az utalás, az állattenyésztők és a gyümölcstermesztők termeléshez kötött támogatásai után is – írja közleményében az Agrárminisztérium.

A kormány megteremtette a feltételeit annak, hogy a mezőgazdasági termelők pénzügyi stabilitásainak növelésére és a termeléshez szükséges pénzügyi források finanszírozására

idén 322 milliárd forint értékben kerüljön sor előleg- és részfizetésre.

A héten 4,5 milliárd forint érkezik a termeléshez kötött anyajuh támogatás címén több mint 5 ezer juhászathoz és 6,5 milliárd forint a tejhasznú tehén támogatás keretében közel 3 ezer szarvasmarhatartó számára.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink