Fontos határidő közeleg a REL beruházások támogatásánál

A Rövid Ellátási Lánchoz kapcsolódó beruházások támogatásával a REL tagjai az élelmiszeripar és a borászat területén végezhetnek fejlesztéseket. A pályázat célja az innováció elősegítése, az elavult technológiai módszerek fejlesztése, és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának növelése.

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. arra figyelmeztet, hogy az utolsó beadási időszak 2021. november 4-éig tart. A pályázás során biogazdálkodóként 4 pluszpont szerezhető.

Támogatható tevékenységek az élelmiszeripar területén:

  • Termeléshez kapcsolódó új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása
  • A célterülethez tartozó tevékenységet szolgáló épületek, építmények kivitelezése
  • Támogatható tevékenységek a borászat területén:
  • Borászati gépek, technológiai berendezések beszerzése
  • Építéssel járó fejlesztési beruházások

A kormány célja az együttműködések fejlesztése, a mezőgazdasági termelők piacra jutásának segítése, az élelmiszeripar-ágazati innováció ösztönzése, az elavult technológiai módszerek fejlesztése és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának növelése.

Az együttműködés keretében a kormány vállalja, hogy:

  • a benyújtott támogatási kérelmekről a jogszabály által meghatározott határidőn belül dönt;
  • a felhívás feltételeinek megfelelő projekteket egyéni beruházás esetén maximum 15 500 000 Ft, kollektív beruházás esetén 155 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  • a támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek az utófinanszírozású tevékenységekre megítélt támogatás legfeljebb 50%-ának megfelelő, egyéni projekt esetén maximum 7 750 000 Ft, kollektív projekt esetén maximum 77 500 000 Ft összegű támogatási előleget biztosít.

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 1,5 milliárd forint. A támogatott projektek várható száma: 50–100 db.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink