Nincs szükség közvetítőre az állatjóléti támogatásokhoz

Forrás: Szabad Föld
Fotó: Kállai Márton

A baromfi állatjóléti támogatások igénybevételéhez nincs szükség közvetítőre vagy harmadik fél közreműködésére. A támogatáshoz való hozzájutás, vagy a támogatás mértéke semmilyen összefüggésben nincs ilyen szereplőkkel. Az Agrárminisztérium nem javasolja az állattartók számára az erre irányuló felajánlások vagy ígérvények elfogadását.

A támogatások célja, hogy kompenzálja az állattartó gazdák általános előírásokon felüli erőfeszítéseit annak érdekében, hogy az élelmezési céllal felnevelt állatokat a lehető legjobb körülmények között tartsák, biztosítva ezzel a fogyasztók számára is a mindenkor elegendő, elérhető árú, jó minőségű és biztonságos élelmiszert.

Az állatjóléti többletfeltételek teljesítése nem kötelező, hanem az állattartó gazdák önkéntes vállalásán alapszik. Ezért a támogatás kizárólagos címzettje és jogosultja az a termelő, aki az állatok felnevelése során ezeket a többletmunkával és többletköltséggel járó feladatokat és feltételeket teljesíti.

A támogatások igénybevételéhez a termelők közvetlenül a Magyar Államkincstárhoz adják be a támogatási és kifizetési kérelmeiket. A támogatások igénylése és kifizetése a kedvezményezett és a Magyar Államkincstár között közvetlenül zajlik, a támogatási eljárás nem igényli közvetítő vagy harmadik fél részvételét.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink