Új vezetők a NAK-nál

Forrás: NAK
Legutóbbi országos küldöttgyűlésén két új tisztségviselőt is választott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Szólláth Tibor lemondása után környezeti fenntarthatóságért és innovációért felelős új országos alelnököt választottak, illetve új elnöke lett a Kertészeti és Beszállítóipari Országos Osztálynak.

Balázs Viktort választotta környezeti fenntarthatóságért és innovációért felelős új országos alelnökévé a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) küldöttgyűlése. A tisztújításra azért volt szükség, mert a 2022-ben létrehozott posztról lemondott azt azt addig betöltő Szólláth Tibor. J elnöke van a NAK Országos Kertészeti és Beszállítói Osztályának is, ezt a posztot Mártonffy Béla helyett ezentúl Csizmadi Imre tölti be. A NAK közleménye szerint mindkét új tisztségviselő gazdálkodó, a MAGOSZ Fiatal Gazda Tagozat aktív tagja.

Balázs Viktor a Szent István Egyetemen szerzett környezetgazdálkodási agrármérnöki alapdiplomát, ökológiai gazdálkodás szakirányon. Mesterképzését szintén Gödöllőn végezte, mint növényorvos, majd Keszthelyen tett precíziós szakmérnöki vizsgát. A MATE Növénytudományi Intézetének végzős doktorandusza.

Családi gazdáságukban klasszikus szántóföldi termesztéssel foglalkoznak, azonban hosszú ideig diverzifikálták portfoliójukat bio-édesburgonya termesztéssel és palánta-előállítással is. Emellett a Bio-Nat Kft. ügyvezető igazgatója, fő profiljuk talajbaktériumok fejlesztése, gyártása és forgalmazása.

A NAK-nál mintegy öt éves vezető szántóföldi szakértői tapasztalata van, valamint a Kiskultúrás Engedélyezési Munkacsoport vezetése is a nevéhez fűzödik.

Csizmadi Imre családja generációk óta foglalkozik kertészettel, Bugyi térségében. Felsőfokú tanulmányait a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökként kezdte. Másfél évet töltött Hollandiában, a Dronteni Egyetem kertészet és szántóföldi gazdálkodás szakán, majd itthon egyedülálló felületen belevágtak a bazsarózsa-termesztésbe, ami mára komoly exporttermékükké vált. A kezdetben 20 hektáros családi kertészetük tíz év alatt 250 hektárosra gyarapodott; országosan is a legnagyobb felületen termelnek zellert, céklát, bazsarózsát, továbbá jelentős felületen burgonyát és vöröshagymát.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink