Spanyolországban hamarosan vége a műanyag-dobozos zöldség-gyümölcs-kínálatnak

Forrás: Syngenta
Spanyolország 2023-tól betiltja a gyümölcsök és zöldségek műanyag dobozokban történő értékesítését, egyben szorgalmazza az italok újrahasznosítható tárolókban történő értékesítését.

A szakminisztérium új rendeletet készít a csomagolás és az ehhez kapcsolódó hulladék szabályozására. Ez a hírek szerint rögzítené, hogy 2023-től tilos a gyümölcsöt és a zöldséget műanyag dobozban árusítani – írja a Freshfruitportalra hivatkozva a Syngenta blogja. Nemrég a francia Ökológiai Átmenet Minisztériuma jelentett be szigorításokat a zöldségek és gyümölcsök műanyag csomagolásával kapcsolatban.

A kereskedőknek a területük egy részét ömlesztett értékesítésre kell fordítaniuk, hogy a fogyasztók saját tároló zacskójukban vagy dobozukban vihessék haza az árukat.

A kiskereskedők esetében az újrafeldolgozás lényeges változásain kívül zónákat és készleteket kell kialakítaniuk, hogy megfeleljenek ezeknek az igényeknek, a gyártóknak pedig ki kell dolgozniuk, hogyan növeljék az újrahasznosított műanyag százalékos arányát. A csomagolás újrafelhasználására és az újrafeldolgozásra összpontosító intézkedések elsősorban e két szempontból érintik a spanyolországi fogyasztókat.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink