Lesz támogatás a magyar vidék megerősítésére

Fotó: Pelsőczy Csaba / AM
Minden támogatást megad a kormány a vidék Magyarországa gazdasági, infrastrukturális és kulturális megerősítéséhez – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Lenti várossá nyilvánításának 45. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Bár keleti szomszédunkban lassan két éve dúl a háború, a déli határainknál egyre fokozódik a migrációs és terrorveszély, közben pedig Európa továbbra is identitásválsággal küzd, nekünk, magyaroknak van okunk a bizakodásra – jelentette ki Nagy István. Szerinte azért is tekinthetünk reményteljesen a jövőbe, mert világosan megfogalmaztuk nemzetstratégiai céljainkat és ezek mentén haladunk előre.

Nagy István kiemelte, az egyik ilyen, és talán a legfontosabb stratégiai célunk a magyar vidék megerősítése. A kormány ugyanis úgy tekint a vidékre, hogy mind gazdasági, mind kulturális, mind pedig társadalmi értelemben az adja Magyarország gerincét, és ez igaz a teljes vidéki Magyarországra, még a fővárostól oly távol eső pontjára is, mint az 1979. január 6-án városi rangot kapott Lenti – fűzte hozzá. A tárcavezető kifejtette:

azt szeretnénk, hogy jó legyen vidéken élni, a kisebb városokban, községekben, falvakban is biztosított legyen minden, amire a magyar családoknak szüksége van.

A vidék választása ne csak életminőség, hanem életforma választása is legyen egyben – húzta alá Nagy István.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink