Külföldről kértek be adatokat Bige Lászlóról a nyomozók

Forrás: MTI
Fotó: Balázs Attila
Külföldi információk hozhatnak fordulatot Bige Lászlóék bűnügyében.

Külföldről kért adatokat a rendőrség a Bige László egyik cégéhez köthető büntetőügyben – tudta meg a Magyar Nemzet. A Bige Holding Kft.-t érintő eljárásban a Nemzeti Nyomozó Iroda veszélyes hulladékkal kapcsolatban elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt folytat nyomozást. A bűnügynek jelenleg öt gyanúsítottja van, ám a műtrágyakirály egyelőre nincs köztük.

Jogsegély keretében fordult az egyik külföldi hatósághoz a Bige László szolnoki cégét érintő büntetőeljárásban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – derült ki a nyomozás felügyeletét ellátó Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség lapunknak adott tájékoztatásából. A főügyészség hozzátette: a megkeresésre eddig csak részben érkezett válasz. Az ügy előzménye, hogy még 2018 novemberében nagyszabású rendőri akció zajlott a szolnoki műtrágyagyár területén. A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai valósággal megszállták a szolnoki gyárat. Végül nyilvánosságra került, hogy az NNI veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének bűntette miatt folytat eljárást a Bige Holding Kft.-vel összefüggésben.

A nyomozásban első körben három személyt gyanúsítottak meg a rendőrök, majd később még két emberrel bővült az érintettek köre. Úgy tudjuk, ők mindannyian Bige vállalkozásához köthető személyek, és mindenki szabadlábon védekezhet. Bige László ebben az ügyben nem gyanúsított, ugyanakkor két másik eljárás jelenleg is folyamatban van ellene.

Bírság, börtön, műtrágya – több ügy miatt is fájhat Bige László feje

A műtrágyakirálynak számos jogi ügye van folyamatban. A Nitrogénművek kartellügye miatt kiszabott 11 milliárdos bírságot az eljárás végéig nem kell befizetnie.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink