Spanyolország 150 millió euró értékben biztosít forrást a húságazat számára

Forrás: Getty Images
Anyagi segítséget kapnak a spanyol marha-, baromfi-, nyúl-, kecske- és juhhús-termelők az ukrajnai háború hatásainak enyhítésére.

A spanyol kormány úgy döntött, hogy felgyorsítja és segíti a húsipart az ukrajnai háború következményeinek leküzdésében – írja az Euromeat. A marha-, juh- és kecskehús, csirkehús, nyúlhús termelők, összesen 154,7 millió eurót kapnak a kormány által március végén bejelentett 193,4 millió eurós támogatásból. Ezen ágazatok helyzete az ukrajnai orosz invázió hatásai következtében lett kényes.

A húságazatnak a minisztérium által javasolt támogatási összegek a következők: marhahús, 110 millióig; juh- és kecskehús, 31,7 millióig; csirkehús, legfeljebb 10 millió; nyúlhús, 3 millióig. Megállapítják a támogatható állatok felső határát, és ennek következtében a maximális támogatást gazdaságonként, valamint az állatonkénti maximális egységnyi összeget.

Ezt a segélyt az ukrajnai háború gazdasági és társadalmi következményeire vonatkozó nemzeti választerv írja elő, és 64,49 millió eurós uniós forrásból és 128,98 millió eurós nemzeti költségvetésből finanszírozzák.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink