Ötmillió dollárral támogatják a megváltozott munkaképességű gazdákat

Forrás: Shutterstock
Most, hogy kétkezi munkaerőhiány tombol a gazdaságokban, az USDA intézete 5 millió dolláros beruházást valósít meg a megváltozott munkaképességű amerikai gazdák támogatására.

Évente több mint 200 ezer gazdálkodó és mezőgazdasági munkás szerez olyan munkahelyi sérüléseket, amelyek korlátozzák őket az alapvető munkafeladatok elvégzésében az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának (USDA) adatai szerint. A kialakult helyzet miatt több mint 1,2 millió dolláros kezdeti finanszírozású, négy év alatt

összesen több mint 5 millió dolláros beruházást valósít meg az USDA Nemzeti Élelmezési és Mezőgazdasági Intézete (NIFA),

hogy termelékenységükben és sikerességükben támogassa a megváltozott munkaképességű amerikai farmereket és mezőgazdasági dolgozókat az USDA AgrAbility Programján keresztül – jelentette be az USDA. Tavaly a NIFA mezőgazdasági kutatásba, oktatásba és tanácsadásba 1,95 milliárd dollárt fektetett be.

A fogyatékkal élő termelőknek és családjaiknak már több mint 30 éve nyújt támogatást az „AgrAbility” program , mégpedig olyan tevékenységek révén, mint a hozzáférés biztosítása a képzésekhez, technológiához és hálózatokhoz – mondta Dr. Carrie Castille, a NIFA igazgatója, hozzátéve, hogy a program állami, regionális és országos szinten építi ki a szolgáltatási kapacitást.

A program jelenleg öt projektet futtat. A Purdue Egyetemen két projekt valósul meg az oktatás, a hálózatépítés, a segítségnyújtás és a marketing területén. Az Ohioi Egyetem rehabilitációs programja elősegíti a farmerek függetlenségét, mialatt a Pennsylvania Állami Egyetem hálózatépítés és partnerségek révén építi ki a program kapacitásait, hogy közvetlen szolgáltatásokat nyújtson. A Tennessee Egyetem pedig évente legalább 50 fogyatékkal élőnek segít majd.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink