A vidéki gazdaságot és az infrastruktúrát fejleszti az USA

Forrás: USDA
Történelmi jelentőségűnek nevezte az USA számára Tom Vilsack mezőgazdasági miniszter azt, hogy az Egyesült Államok Kongresszusa elfogadta az infrastrukturális beruházásokról és foglalkoztatásról szóló törvényt. A törvényjavaslat most Biden elnökhöz kerül aláírásra.

Tom Vilsack, az USA mezőgazdasági minisztere kifejtette, hogy Biden elnök beváltja ígéretét, amely szerint újjáépíti az Egyesült Államok fizikai infrastruktúráját, növeli a gazdaságot az elkövetkező évtizedekben, jól fizető, szakszervezeti munkahelyeket teremt, és jobb pozíciót hoz az ország számára a világgazdasági versenyben.

Úgy fogalmazott, hogy mivel jelentős előrelépést tesznek a digitális megosztottság felszámolása és a 21. századi szélessáv biztosítása terén,

a gazdálkodók hozzáférhetnek a valós idejű információkhoz és a versenyelőnyük megőrzéséhez szükséges új technológiákhoz,

a kisvállalkozások fejleszthetik piacaikat, a vidéki közösségek pedig jobban kapcsolódhatnak a munkákhoz, a távorvosláshoz és a távoktatáshoz.

Az utak és a hidak állapotának javítása, a kikötőkben a vízi útvonalakon és a vasútvonalakon szükséges beruházások végrehajtása a mezőgazdaságot és a vidéki közösségek piaci kapcsolatait szélesíti, és növeli gazdasági lehetőségeiket.

„Mivel a zöld infrastruktúrába fektetünk be, megőrizzük földjeinket és természeti erőforrásainkat. Ugyanakkor reagálni fogunk az éghajlati válságra a közösség ellenálló képességének növelésével, és kritikus munkát végzünk farmjainkon és erdeinkben, hogy enyhítsük az erdőtüzeket, támogassuk a szárazsággal küzdő gazdálkodókat és állattenyésztőket, valamint javítsuk a vízgyűjtőket és a vízellátást Nyugaton” – jelentette ki.

A miniszter szerint ez egy óriási lehetőség a vidéki Amerika felépítésére olyan gazdagsággal, amely a helyi közösségekben marad, olyan munkahelyekkel, amelyek középosztálybeli családokat nevelhetnek ki és tarthatnak el, és a világban versenyképesek.

A cikk felhasználási feltételeiről itt tájékozódhat.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink