Kosdi fürtösmeggy-pálinka lett az Agrárminisztérium kedvence

Fotó: Fotó: Pesthy Márton / Veszprém Megyei Napló
A kereskedelmi főzdék munkájának köszönhetően ma már egy magas minőségű, igazi gasztronómiai különlegesség a pálinka, amely nemzetünk egyik kiemelkedő produktuma és hungarikumaink egyike – jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

A Nemzeti Pálinkakiválóság Program díjátadóján Nobilis Márton arra emlékeztetett, hogy a tárca először 2014-ben hirdette meg a legmagasabb minőségű pálinkák versenyét, amelynek célja az volt, hogy hazai és külföldi piacon is ismert és elismert legyen a minőségi magyar pálinka. A kereskedelmi főzdék munkájának köszönhetően a pálinkát kóstolók ma már magas színvonalú, gasztronómiai különlegességet kaphatnak. Egyetlen dolog van, ami nem változott a hosszú évek és sok változás során sem, az pedig a magyar ember pálinkaszeretete – mondta Nobilis Márton.

Az idei Nemzeti Pálinkakiválóság Programra 16 pálinkaház összesen 103 tétellel nevezett. A szakmai zsűri véleménye alapján végül a 2022. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Programba nevezett termékek közül 13 Pálinkaház 67 tétele kapott minősítést. Ebből 49 tétel Pálinkakiválóság és 18 tétel TOP Pálinkakiválóság minősítést ért el.

Idén is kiválasztották a TOP pálinkakiválóságnak minősített pálinkák közül az Agrárminisztérium pálinkáját. Ezt az elismerő címet 2022-ben a Lunczer Pálinkaház fürtösmeggy pálinkatétele kapta. Ez egy olyan családi pálinkafőzde, amely a Dunakanyarban fekvő, Kosd településen található, és a Nemzeti Pálinkakiválóság Program létrehozásának évében alakult.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink