Győrffy Balázs az Országgyűlésben is megköszönte a gazdák NAK melletti kiállását

Forrás: MTI
Fotó: Illyés Tibor

Ma az Országgyűlésnek is beszámolt a múlt pénteki, rekord részvételt hozó kamarai választásokról Győrffy Balázs, a Nemzti Agrárgazdasági Kamara elnöke. Felszólalásában hangsúlyozta, hogy a magyar vidék újra megmutatta erejét, egységét.

A gazdák, illetve az élelmiszeripar és a vidékfejlesztés szereplői minden korábbinál nagyobb felhatalmazást adtak a MAGOSZ-nak és az őt támogató 17 szakmai szervezetnek, hiszen mintegy 79 ezer szavazat érkezett rájuk, kétszer annyi, mint 2017-ben, és ötször annyi, mint 2013-ban.

Ezzel a felhatalmazással – és az azzal járó felelősséggel – a jövőben is a kormányzattal szoros együttműködésben folytatjuk a munkát, és építjük együtt a jövő agráriumát

– mondta Győrffy Balázs.

A NAK körábbi közleménye szeirnt 79 ezren adták le a voksukat a május 20-i kamarai választáson. A tagság minden eddiginél nagyobb felhatalmazást adott a MAGOSZ-nak és az őt támogató 17 szakmai szervezetnek: közel kétszer annyi szavazatot kaptak, mint 2017-ben. A 18,5%-os százalékos részvétel az EU-ban szinte egyedülállóan magas. Hazánkban egységes, az agrár- és élelmiszergazdaság, a vidékfejlesztés minden szereplőjét összefogó agrárkamara működik, az összes jelentős ágazati szakmai szervezettel szoros kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink