Madárinfluenza pusztított a keszthelyi kastélymúzeumban is

Forrás: Helikon Kastélymúzeum / Festetics-kastély - Keszthely hivatalos Facebook oldala
A keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban is felütötte fejét a madárinfIuenza H5N1 altípusa, 380 madarat kellett elpusztítani. A Pálmaház és a Madárpark is bezárja kapuit.

A keszthelyi kastély madárparkjának lakói is áldozatul estek a madárinfluenza vírusának, amely korábban már Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Csongrád és Vas megyékben is megjelent- írja a Zala megyei hírportál. A madárpark teljes állományát, összesen 380 madarat kellett elpusztítani vírus tovább terjedésének megakadályozása miatt.

A kastély munkatársai elvégzik a szükséges óvintézkedéseket, reményeik szerint jövőre már újra megnyithatja kapuit a madárpark.

Szomorú hírt kell közölnünk veletek. Sajnos Madárparkunk kis lakói is áldozatul estek a madárinfluenza (H5N1) járványnak. Most egy időre bezárjuk a Pálmaház és Madárpark kapuit, hogy a szükséges óvintézkedéseket elvégezzük, de jövőre remélhetőleg már újra fiókáktól lesz hangos madárparkunk.

– olvashatjuk a Helikon Kastélymúzeum közösségi oldalán. Az eset sokkolta a Madárpark és a kastély dolgozóit.

A magas patogenitású madárinfluenza fertőzésveszélye miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal továbbra is kéri a madártartókat, hogy tartsák be az óvintézkedéseket. A hivatal továbbá figyelmeztet, hogy a vírus az ország bármely részén megjelenhet, különösen a vizes területek jelentenek nagy kockázatot.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink