Az élelmiszeripar nemzetközi szinten kimagaslóan innovatív ágazat, az utóbbi években pedig a hazai vállalkozások is igyekeznek felzárkózni ehhez – mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Békésszentandráson, a Hungaro-Food 2009 Kft. székhelyén tett látogatása alkalmával. A hazai élelmiszeripar versenyképességének növelése érdekében pedig elengedhetetlen az innovatív, megújulni képes szereplők jelenléte és támogatása – tette hozzá az államtitkár.
Az utóbbi pár évben az élelmiszergyártók palettáján a hagyományos termékek mellett a termékfejlesztések és a fogyasztói igények révén a vegán termékek is helyet kaptak.
Sok ilyen jellegű termékfejlesztést mutattak be az Élelmiszeripari Nagydíj pályázatai is az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) keretében. Vegán termékeivel pedig már a Hungaro-Food 2009 Kft. is komoly szereplőnek számít ezen élelmiszerek hazai piacán.
– hangoztatta Erdős Norbert. A nyáron megjelent, gépbeszerzések támogatását célzó 50 milliárd forintos, valamint az élelmiszeripari üzemek komplex korszerűsítésre irányuló 200 milliárd forint keretösszegű felhívások tapasztalatai alapján ugyanis
Az ipar fejlesztési hajlandósága látszik abból is, hogy az élelmiszeripari üzemek felújítását támogató felhívást jelentős túljegyzés miatt kellett felfüggeszteni.