Bejött a Farmer Expo új időpontja

Forrás: MTI
Három nap alatt ötezer négyzetméteren 207 kiállító mutatkozott be a debreceni Farmer Expo kiállításon az ország egész területéről, és vásárt mintegy 15 ezer látogató is felkereste.

Elsősorban a tudásátadás volt a céljuk a sok nehézséggel küzdő agrárágazat szereplőinek, a programokat nagy szakmai érdeklődés kísérte – mondta Vaszkó László, vásárigazgató. A konferenciák közül kiemelte a sertésekről rendezett tanácskozást, amelyen több mint 180 hazai sertéstartó tekintette át az ágazat helyzetét, de hasonló érdeklődés kísérte az északkelet-magyarországi tejelőtehén-tartók, valamint a juhtenyésztők megbeszélését is. Utóbbi kapcsán megjegyezte, hogy a bemutatott juh tenyészállatok közül egyet sem kellett hazavinniük a tenyésztőknek, valamennyi új gazdára talált.

Vaszkó László elmondta, hogy a Farmer Expón egymásra találtak az élelmiszer-feldolgozók és a kereskedők. Több mint száz hazai élelmiszer-feldolgozó gazdaság és az áruházláncok képviselői áttekintették, hogyan jelenhetnének meg a magyar termékek a nemzetközi piacokon.

A mezőgazdasági gépek piacát viszont a bizonytalanság jellemzi: nem a pénzhiány, hanem a bizonytalan jövőkép miatt csak szerényebb beruházások láthatók ezen a területen – jegyezte meg.

Vaszkó László kitért arra is, hogy a korábbi négynapos vásárok helyett az idei expo háromnapos volt, és nem kapcsolódott augusztus 20-hoz, mint a korábbi évtizedekben. A résztvevők álláspontját is figyelembe véve jövőre hasonló módon, augusztus végén rendezik meg a 34. Farmer Expót Debrecenben, amely szintén háromnapos lesz.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink