Itt van mikorra hívják piknikezni a gazdákat – a Tankcsapda adja meg az alaphangulatot

Május 10-11-én rendezik meg a Pápai Expo és Agrárpikniket; a nagyszabású esemény főszervezője a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kétnapos eseményen edukációs és pályaorientációs témákkal, szakmai és szórakoztató programokkal, valamint termelői piaccal is találkozhatnak a látogatók.

A Pápai Expo és Agrárpiknik negyedszázados hagyománynak örvend, és nem csak Pápa város, valamint annak térsége, hanem az egész régió lakosságát vonzza. A rendezvény fókuszában évek óta, így 2024-ben is a generációváltás áll. A kamarának nem titkolt célja, hogy a fiataloknak ezen a fórumon keresztül is megmutassa a mezőgazdaság, élelmiszeripar modern oldalát, megismertesse őket a szakmával, vonzóvá téve számukra azt.

A rendezvényen nyitó napján – május 10-én, pénteken – a fiatalabb generáció szórakoztató, interaktív szakmai előadásokon keresztül olyan témákkal ismerkedhet meg, mint például a klímaváltozás hatásai, a jégkármérséklő rendszer működése, az agrárium digitalizációja, vagy a vizek megőrzésének kiemelt jelentősége, de az állatvédelemről is hallhatnak az érdeklődők. Szombaton vadásznapot is tartanak, vadászkutya- és sólyombemutatóval, főzőversennyel, az Erkel Zeneiskola koncertjével, kerekasztal-beszélgetéssel. A hagyományos agrárpiknik részeként számos más érdekesség is lesz, így például a látogatók kézműves vásáron helyi termelők élelmiszereit kóstolhatják, portékáit vásárolhatják meg. Az expo mindkét napján állatsimogató, kézműves aktivitások, kvíz és nyereményjátékok, gyermek és családi programok, haszon- és gépjármű bemutató várja a közönséget.

A kétnapos esemény előestéjén, május 9-én este a Tankcsapda rockzenekar lép fel, az esemény záróakkordja pedig a május 11-ei ValMar duó fellépés lesz.

A programokra mind a szakmabelieket, mind a családokat, a nem az agráriumban dolgozókat is várják a szervezők. Pápai és Pápa járási lakosoknak, valamint minden diáknak a napközbeni programokra ingyenes a belépés. Az esti koncertek külön díjszabásúak.

A rendezvény fővédnöke Nagy István agrárminiszter, védnöke Áldozó Tamás, Pápa polgármestere, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, valamint Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője.

További, folyamatosan frissülő információk, jegyárak: www.papaiagrarexpo.hu.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink