2020-ban is elindul a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program

2020. április 23. – A gazdák adományait a koronavírus sem állíthatja meg: Most mindennél nagyobb szükség van a kárpát-medencei magyar gazdák összefogására, így idén is elindul a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági program!

Trianon százéves évfordulóján új elemmel is bővül a Program: a csíksomlyói Búzaszentelő Ünnepséget idén kivételesen a virtuális térben valósítjuk meg.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program több tízezer gyermek ellátásához járul hozzá évről évre, és számos kárpátaljai gazdatársunkat segítjük vetőmagadományunkkal is. A tavalyi esztendő minden eddiginél sikeresebb volt a Program életében: több mint 5700 magyarországi és határon túli magyar gazda vett részt az adományozásban, és közel 800 tonna búzát gyűjtöttünk a hazai és határon túli gyermekeknek, rászorulóknak.

A gazdáknak köszönhetően mostanra az egész Kárpát-medencében elmondhatjuk: „Egy kenyéren vagyunk”. Külön aktualitással bír ez a 2020-as esztendőben, amelyet az Országgyűlés a Nemzeti Összetartozás Évének nyilvánított. A MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elkötelezett abban, hogy a határon túli magyarság hitét, kitartását az adományozáson túl a gazdasági és szakmai együttműködések területén is kamatoztassuk.

Összetartozásunk jeleként megszólítottuk a nagyvilág magyarságát, üzenetünk és jelképes lisztadományunk így eljuthatott többek között az Egyesült Államok, Kanada, Venezuela, Írország, Ausztria számos magyar közösségéhez is. Kimondhatjuk: az egész világon megsült a Magyarok Kenyere.

A NAK és a MAGOSZ – a program közel egy évtizedes sikereihez hasonlóan – idén is számít a magyar gazdatársadalom jótékony adományaira, éljenek akár határon innen s túl. A koronavírus okozta helyzetben a búzafelajánlás mellett kiemelten számítunk a Magyarok Kenyere Alapítványhoz érkező pénzadományokra, és a mezőgazdaságon kívüli személyek támogatására is.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink