Döntött a kormány: újabb háromszázmilliárd forint megy vidékfejlesztésre

Fotó: állai Márton / Szabad Föld
Kormányhatározat jelent meg a friss Magyar Közlönyben a Vidékfejlesztési Program kötelezettségvállalási összegének emeléséről.

A kormány a vidéki Magyarország megújítása, a vidék gazdasági és népességmegtartó erejének növelése, a magyar élelmiszerönrendelkezés és exportpotenciál erősítése, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének fejlesztése és a gazdálkodók számára kiszámítható agrártámogatások érdekében – megerősítve elkötelezettségét a Közös Agrárpolitika Stratégia Terv végrehajtása iránt – egyetért azzal, hogy az agrárminiszter a 2014–2020 programozási időszakra vonatkozó indikatív támogatási keretösszegekről, valamint a kötelezettségvállalási szükségletről szóló kormányhatározat szerinti, a Vidékfejlesztési Programra megállapított maximális kötelezettségvállalási szintet 2023. december 31. napjáig 300 milliárd forinttal túllépje.

Ezen túlmenően pedig visszavonta a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv és a Vidékfejlesztési Program eredményes végrehajtásának elősegítéséről szóló kormányhatározatot.

A korábbi jogszabályok érelmében a Vidékfejlesztési Program végrehajtásáért az Agrárminisztérium felel, a maximális kötelezettségvállalási szintje pedig eddig 3142,8 milliárd forint volt.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink